NobleHome Furnishings

+381 11 8465674

contactshiny@mail.org

Политика приватности

Ово обавештење о приватности за ( " Компанија ", "ми", "ми" или"наше"), описује како и зашто бисмо могли да прикупљамо, чувамо, користимо и/или делимо ( "процес") ваше информације када користите наше услуге ( "Услуге"), на пример када:

 • Посетите нашу веб локацију у {маадинлоww} или било коју нашу Веб локацију која је повезана са овим обавештењем о приватности
 • Укључите се са нама на друге сродне начине, укључујући било коју продају, маркетинг или догађаје
Питања или недоумице? Читање овог обавештења о приватности ће вам помоћи да разумете своја права и изборе приватности. Ако се не слажете са нашим смерницама и праксама, молимо вас да не користите наше Услуге. Уколико и даље имате било каквих питања или недоумица, контактирајте нас на {маадинлоww}.

РЕЗИМЕ КЉУЧНИХ ТАЧАКА

Овај резиме пружа кључне тачке из нашег обавештења о приватности, али више детаља о било којој од ових тема можете сазнати кликом на везу која следи иза сваке кључне тачке или коришћењем нашег садржаја испод да бисте пронашли одељак који тражите.

Које личне податке обрађујемо? Када посећујете, користите или се крећете кроз наше Услуге, можемо да обрађујемо личне информације у зависности од тога како комуницирате са Услугама и Услугама, избора које правите и производа и функција које користите. Сазнајте више о личним информацијама које нам откривате.

Да ли обрађујемо осетљиве личне информације? Осетљиве личне информације можемо обрадити када је то неопходно уз ваш пристанак или на други начин дозвољено важећим законом. Сазнајте више о осетљивим информацијама које обрађујемо.

Да ли добијамо било какве информације од трећих лица? Информације можемо добити из јавних база података, маркетиншких партнера, платформи друштвених медија и других спољних извора. Сазнајте више о информацијама прикупљеним из других извора.

Како да обрадимо ваше информације? Обрађујемо ваше информације како бисмо пружили, унапредили и администрирају наше Услуге, комуницирали са вама, у циљу безбедности и преваре, као и да бисмо се придржавали закона. Ваше информације можемо обрадити и у друге сврхе уз Ваш пристанак. Ваше информације обрађујемо само када имамо важећи правни разлог за то. Сазнајте више о томе како обрађујемо ваше информације.

У којим ситуацијама и са којим странама делимо личне податке? Информације можемо да делимо у одређеним ситуацијама и са одређеним трећим лицима. Сазнајте више о томе када и са ким делимо ваше личне информације.

Како да сачувамо ваше информације? Имамо организационе и техничке процесе и процедуре за заштиту ваших личних информација. Међутим , ниједан електронски пренос преко интернета или технологије складиштења информација не може бити 100% безбедан, тако да не можемо да обећамо или гарантујемо да хакери, сајберкриминалци или друга неовлашћена трећа лица неће моћи да победе нашу безбедност и неправилно прикупљају, приступају, краду или модификују ваше информације. Сазнајте више о томе како чувамо ваше информације.

Која су ваша права? У зависности од тога где се налазите географски, важећи закон о приватности може да значи да имате одређена права у вези са вашим личним информацијама. Сазнајте више о правима на приватност.

Како спроводите своја права? Најлакши начин да остварите своја права је да посетите {маадинлоww}, или тако што ћете нас контактирати. Размотрићемо и поступити по сваком захтеву у складу са важећим законима о заштити података.

Желите ли да сазнате више о томе шта се дешава са било којим информацијама које прикупимо? Прегледајте обавештење о приватности у целости.

САДРЖАЈ

1. КОЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ПРИКУПЉАМО? 2. КАКО ОБРАЂУЈЕМО ВАШЕ ИНФОРМАЦИЈЕ? 3. НА КОЈЕ ПРАВНЕ ОСНОВЕ СЕ ОСЛАЊАМО ЗА ОБРАДУ ВАШИХ ЛИЧНИХ ПОДАТАКА? 4. КАДА И СА КИМ ДЕЛИМО ВАШЕ ЛИЧНЕ ПОДАТКЕ? 5. КАКАВ ЈЕ НАШ СТАВ НА САЈТОВИМА ТРЕЋИХ СТРАНА? 6. ДА ЛИ КОРИСТИМО КОЛАЧИЋЕ И ДРУГЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ ПРАЋЕЊА? 7. КАКО ДА СЕ НОСИМО СА ВАШИМ ДРУШТВЕНИМ ПРИЈАВАМА? 8. КОЛИКО ДУГО ЧУВАМО ВАШЕ ИНФОРМАЦИЈЕ? 9. КАКО ДА САЧУВАМО ВАШЕ ИНФОРМАЦИЈЕ? 10. КОЈА СУ ВАША ПРАВА НА ПРИВАТНОСТ? 11. КОНТРОЛЕ ЗА ФУНКЦИЈЕ "НЕ ПРАТИ 12". ДА ЛИ СТАНОВНИЦИ КАЛИФОРНИЈЕ ИМАЈУ СПЕЦИФИЧНА ПРАВА НА ПРИВАТНОСТ? 13. ДА ЛИ СТАНОВНИЦИ ВИРЏИНИЈЕ ИМАЈУ СПЕЦИФИЧНА ПРАВА НА ПРИВАТНОСТ? 14. ДА ЛИ АЖУРИРАМО ОВО ОБАВЕШТЕЊЕ? 15. КАКО МОЖЕТЕ ДА НАС КОНТАКТИРАТЕ У ВЕЗИ ОВОГ ОБАВЕШТЕЊА? 16. КАКО МОЖЕТЕ ДА ПРЕГЛЕДАТЕ, АЖУРИРАТЕ ИЛИ ИЗБРИШЕТЕ ПОДАТКЕ КОЈЕ ПРИКУПЉАМО ОД ВАС?

1 . КОЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ПРИКУПЉАМО?

Личне информације које нам откривате

Укратко: Прикупљамо личне информације које нам доставите.

Прикупљамо личне информације које нам добровољно пружате када се региструјете на Услугама, изражавамо интересовање за добијање информација о нама или нашим производима и Услугама, када учествујете у активностима на Услугама или на други начин када нас контактирате.

Личне информације које сте ви доставили. Личне информације које прикупљамо зависе од контекста ваше интеракције са нама и Услуга, избора које правите и производа и функција које користите. Личне информације које прикупљамо могу да укључују следеће:

 • Имена
 • телефонски бројеви
 • поштанске адресе
 • е-адресе
 • корисничка имена
 • подаци о контакту или потврди идентитета

Осетљиве информације. Када је то неопходно, уз вашу сагласност или на други начин дозвољену важећим законом, обрађујемо следеће категорије осетљивих информација:

Подаци за пријављивање на друштвене мреже. Можемо вам пружити опцију да се региструјете код нас користећи ваше постојеће детаље налога на друштвеним мрежама, као што су ваш Фацебоок, Тwиттер или други налог на друштвеним мрежама. Уколико се одлучите да се региструјете на овај начин, у наставку ћемо прикупити информације описане у одељку под називом " КАКО ПОСТУПАМО СА ВАШИМ ДРУШТВЕНИМ ПРИЈАВАМА?

Све личне информације које нам доставите морају бити истините, потпуне и тачне и морате нас обавестити о свим променама таквих личних информација.

Информације се аутоматски прикупљају

Укратко: Неке информације – као што су ваша адреса Интернет протокола (ИП) и/или карактеристике прегледача и уређаја – аутоматски се прикупљају када посетите наше Услуге.

Приликом посете, коришћења или навигације кроз Услуге аутоматски прикупљамо одређене информације. Ове информације не откривају ваш одређени идентитет (као што су ваше име или контакт информације) али могу да укључују информације о уређају и коришћењу, као што су ИП адреса, карактеристике прегледача и уређаја, оперативни систем, жељене опције језика, референтне УРЛ адресе, име уређаја, земља, локација, информације о томе како и када користите наше Услуге и друге техничке информације. Ове информације су првенствено потребне за одржавање безбедности и рада наших Услуга, као и за нашу интерну аналитику и потребе извештавања.

Као и многа предузећа, информације прикупљамо и путем колачића и сличних технологија.

Информације које прикупљамо укључују:

 • Евиденција и подаци о коришћењу. Подаци о евиденцији и коришћењу су информације везане за услуге, дијагностику, коришћење и перформансе које наши сервери аутоматски прикупљају када приступате или користите наше Услуге и које записујемо у датотеке евиденције. У зависности од тога како комуницирате са нама, подаци евиденције могу да укључују вашу ИП адресу, информације о уређају, тип прегледача и поставке и информације о вашој активности у Услугама (као што су ознаке датума/времена повезане са вашом употребом, странице и датотеке које прегледате, претраге и друге радње које предузмете као што су функције које користите), информације о догађајима уређаја (као што је системска активност, извештаје о грешкама (понекад се називају "списи пада" ) и поставке хардвера).

Информације прикупљене из других извора

Укратко: Можемо да прикупљамо ограничене податке из јавних база података, маркетиншких партнера, платформи друштвених медија и других спољних извора.

Да бисмо побољшали нашу могућност да вам пружимо релевантан маркетинг, понуде и услуге и ажурирамо наше записе, информације о вама можемо добити из других извора, као што су јавне базе података, заједнички маркетиншки партнери, аффилиате програми, добављачи података, платформе друштвених медија и од других трећих лица. Ове информације укључују поштанске адресе, назив посла, е-адресе, бројеве телефона, податке о намерама (или податке о понашању корисника), адресе Интернет протокола (ИП), профиле на друштвеним мрежама, УРЛ адресе друштвених медија и прилагођене профиле, у сврхе циљаног оглашавања и промоције догађаја. Ако комуницирате са нама на платформи друштвених медија користећи ваш налог на друштвеним мрежама (нпр. Фацебоок или Тwиттер), добијамо личне информације о вама као што су ваше име, е-адреса и пол. Све личне информације које прикупимо са вашег налога на друштвеним мрежама зависе од поставки приватности вашег налога на друштвеним мрежама.

2 . КАКО ОБРАЂУЈЕМО ВАШЕ ИНФОРМАЦИЈЕ?

Укратко: Обрађујемо ваше информације како бисмо пружили, унапредили и администрирају наше Услуге, комуницирали са вама, у циљу безбедности и преваре, као и да бисмо се придржавали закона. Ваше информације можемо обрадити и у друге сврхе уз Ваш пристанак.

Ваше личне информације обрађујемо из различитих разлога, у зависности од тога како комуницирате са нашим Услугама, укључујући:

 • Да бисте олакшали креирање налога и потврду идентитета и на други начин управљали корисничким налозима. Можемо да обрадимо ваше информације тако да можете да креирате и пријавите се на налог, као и да задржите налог у радном налогу.
 • Да бисте испоручили и олакшали пружање услуга кориснику. Можемо да обрадимо ваше информације да бисмо вам пружили тражену услугу.
 • Да бисте одговорили на упите корисника/понудили подршку корисницима. Можемо да обрадимо ваше информације да бисмо одговорили на ваше упите и решили све потенцијалне проблеме које можда имате са захтевану услугу.
 • Да вам пошаљем административне информације. Можемо да обрадимо ваше информације да бисмо вам послали детаље о нашим производима и услугама, промене наших услова и смерница и друге сличне информације.
 • Да бисте испунили и управљали својим наређењима. Можемо да обрадимо ваше информације да бисмо испунили ваше поруџбине, уплате, повраћаје и размене извршене путем Услуга.
 • Да бисте омогућили комуникацију корисника и корисника. Ваше информације можемо обрадити ако одаберете да користите било коју од наших понуда које омогућавају комуникацију са другим корисником.
 • Да вам испоручи циљано оглашавање. Можемо да обрадимо ваше информације да бисмо развили и приказали персонализовани садржај и рекламе прилагођене вашим интересовањима, локацији и још много тога.
 • Да заштитимо наше Услуге. Можемо да обрадимо ваше информације у склопу наших напора да наше Услуге буду безбедне и безбедне, укључујући праћење и спречавање превара.
 • Да бисте идентификовали трендове коришћења. Можемо да обрадимо информације о томе како користите наше Услуге да бисмо боље разумели како се оне користе да бисмо могли да их побољшамо.
 • Да бисмо утврдили ефективност наших маркетиншких и промотивних кампања. Можемо да обрадимо ваше информације да бисмо боље разумели како да обезбедимо маркетиншке и промотивне кампање које су вам најваћније.
 • Да би се сачувао или заштитио витални интерес појединца. Ваше информације можемо да обрадимо када је то неопходно да бисмо сачували или заштитили витални интерес појединца, као што је спречавање повређивања.

3 . НА КОЈЕ ПРАВНЕ ОСНОВЕ СЕ ОСЛАЊАМО ЗА ОБРАДУ ВАШИХ ИНФОРМАЦИЈА?

Укратко: Ваше личне податке обрађујемо само када верујемо да је то неопходно и имамо валидан правни разлог (односно правни основ) да то учинимо по важећем закону, као што је уз вашу сагласност, да се придржавате закона, да вам пружамо услуге за ступање или испуњавање наших уговорних обавеза, заштиту ваших права или испуњавање наших легитимних пословних интереса.

Ако се налазите у ЕУ или Великој Британији, овај одељак се примењује на вас.

Општа уредба о заштити података (ГДПР) и УК ГДПР захтевају од нас да објаснимо важеће правне основе на које се ослањамо у циљу обраде ваших личних података. Као такви, можемо се ослонити на следеће правне основе за обраду ваших личних информација:

 • Пристанак. Ваше информације можемо обрадити ако сте нам дали дозволу (или , сагласност) да користимо ваше личне податке у одређене сврхе. Свој пристанак можете повући у било ком тренутку. Сазнајте више о повлачењу сагласности.
 • Перформансе уговора. Ваше личне податке можемо обрадити када верујемо да је неопходно да испунимо наше уговорне обавезе према вама, укључујући пружање наших Услуга или на ваш захтев пре него што уђемо у уговор са вама.
 • Легитимни интереси. Ваше информације можемо обрадити када верујемо да је разумно неопходно да остваримо своје легитимне пословне интересе и ти интереси не надмашују ваше интересе и основна права и слободе. На пример, можемо да обрадимо ваше личне информације у неке од описаних сврха да бисмо:
  • Развијање и приказивање персонализованог и релевантног рекламног садржаја за наше кориснике
  • Анализирајте како се наше Услуге користе да бисмо могли да их унапредимо како бисмо ангажовали и задржали кориснике
  • Подржите наше маркетиншке активности
  • Дијагностиковање проблема и/или спречавање лажних активности
 • Законске обавезе. Можемо да обрадимо ваше информације тамо где верујемо да је неопходно да бисмо се придржавали наших законских обавеза, као што је сарадња са органом за спровођење закона или регулаторном агенцијом, вршење или одбрана наших законских права или обелодањивање ваших информација као доказа у парничном поступку.
 • Витална интересовања. Можемо да обрадимо ваше информације тамо где верујемо да је неопходно да заштитимо ваше виталне интересе или виталне интересе треће стране, као што су ситуације које укључују потенцијалне претње безбедности било које особе.

Ако се налазите у Канади, овај одељак се односи на вас.

Ваше информације можемо обрадити ако сте нам дали одређену дозволу (односно , изричиту сагласност) да користимо ваше личне податке у одређене сврхе, или у ситуацијама када ваша дозвола може да се закључи (односно подразумева сагласност). Свој пристанак можете повући у било ком тренутку.

У неким изузетним случајевима, по важећем закону нам може бити дозвољено да обрађујемо ваше информације без вашег пристанка, укључујући, на пример:

 • Ако је прикупљање јасно у интересу појединца и сагласност се не може добити на време
 • За истраге и откривање и превенцију превара
 • За пословне трансакције под условом да су испуњени одређени услови
 • Ако се налази у изјави сведока и наплата је неопходна за процену, обраду или намирење захтева за осигурање
 • За идентификацију повређених, болесних или преминулих особа и комуникацију са најближом родбином
 • Ако имамо разумне основе да верујемо да је појединац био, јесте, или може бити жртва финансијског злостављања
 • Ако је разумно очекивати прикупљање и коришћење уз сагласност угрозило би доступност или тачност информација и прикупљање је разумно у сврхе везане за истраживање кршења споразума или противречности закона Канаде или покрајине
 • Ако је потребно да се обелодањивање придржава судског позива, налога, судског налога или правила суда која се односе на израду записника
 • Ако га је произвео појединац током свог запошљавања, пословања или професије и наплата је у складу са сврхама за које су информације произведене
 • Ако је збирка искључиво у новинарске, уметничке или књижевне сврхе
 • Ако су информације јавно доступне и одређене прописима

4 . КАДА И СА КИМ ДЕЛИМО ВАШЕ ЛИЧНЕ ПОДАТКЕ?

Укратко: Информације можемо да делимо у одређеним ситуацијама описаним у овом одељку и/или са следећим трећим лицима.

Можда ћемо морати да поделимо ваше личне информације у следећим ситуацијама:

 • Пословни трансфери. Ваше информације можемо да делимо или преносимо у вези са било каквим спајањем, продајом имовине предузећа, финансирањем или преузимањем целог или дела нашег пословања у друго предузеће.
 • Филијале. Можемо да делимо ваше информације са нашим филијалама, у том случају ћемо захтевати од тих филијала да испоштује ово обавештење о приватности. Филијале укључују нашу матичну компанију и све подружнице, заједничке партнере у предузећима или друге компаније које контролишемо или које су под заједничком контролом код нас.
 • Пословни партнери. Можемо да делимо ваше информације са нашим пословним партнерима како бисмо вам понудили одређене производе, услуге или унапређења.
 • Остали корисници. Када делите личне информације или на други начин комуницирате са јавним областима Услуга, такве личне информације могу да прегледају сви корисници и могу бити јавно доступне изван Услуга у недостојности. Ако комуницирате са другим корисницима наших Услуга и региструјете се за наше Услуге путем друштвене мреже (као што је Фацебоок), ваши контакти на друштвеној мрежи ће видети ваше име, профилну фотографију и описе ваше активности. Слично томе, други корисници ће моћи да виде описе ваше активности, комуницирају са вама у оквиру наших Услуга и прегледају ваш профил.

5 . КАКАВ ЈЕ НАШ СТАВ НА САЈТОВИМА ТРЕЋИХ СТРАНА?

Укратко: Ми нисмо одговорни за безбедност информација које делите са трећим лицима са којима можемо да се повежемо или које се оглашавају на нашим Услугама, али нисмо повезани са нашим Услугама.

Услуге могу да се повежу са Веб локацијама независних произвођача, услугама на мрежи или мобилним апликацијама и/или да садрже огласе трећих лица која нису повезана са нама и које могу да се повежу са другим Веб локацијама, услугама или апликацијама. У складу са тим, ми не дамо никакву гаранцију у вези са таквим трећим лицима и нећемо бити подлежемо било каквом губитку или штети проузрокованом коришћењем таквих веб локација, услуга или апликација независних произвођача. Укључивање везе ка веб локацији, услузи или апликацији независног произвођача не подразумева одобрење од стране нас. Не можемо гарантовати безбедност и приватност података које пружате трећим лицима. Сви подаци које су прикупила трећа лица нису обухваћени овим обавештењем о приватности. Ми нисмо одговорни за садржај или праксу приватности и безбедности и смернице било ког трећег лица, укључујући друге Веб локације, услуге или апликације које могу бити повезане са Услугама или из њих. Требало би да прегледате смернице таквих трећих лица и директно их контактирате да бисте одговорили на ваша питања.

6 . ДА ЛИ КОРИСТИМО КОЛАЧИЋЕ И ДРУГЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ ПРАЋЕЊА?

Укратко: Можемо да користимо колачиће и друге технологије праћења да бисмо прикупили и ускладиштили ваше информације.

Можемо да користимо колачиће и сличне технологије праћења (као што су веб монитори и пиксели) за приступ информацијама или складиштење. Конкретне информације о томе како користимо такве технологије и како можете да одбијете одређене колачиће постављене су у нашем Обавештењу о колачићима.

7 . КАКО ДА СЕ НОСИМО СА ВАШИМ ДРУШТВЕНИМ ПРИЈАВАМА?

Укратко: Ако одаберете да се региструјете или пријавите у наше Услуге користећи налог на друштвеним мрежама, можда ћемо имати приступ одређеним информацијама о вама.

Наше Услуге вам нуде могућност да се региструјете и пријавите користећи детаље налога на друштвеним мрежама независног произвођача (као што су ваше фацебоок или Тwиттер пријављивање). Тамо где одаберете да то урадите, добићемо одређене информације о профилу о вама од вашег провајдера друштвених мрежа. Информације о профилу које добијамо могу да се разликују у зависности од тога да ли је добављач друштвених мрежа забринут, али ће често укључивати ваше име, е-адресу, листу пријатеља и слику профила, као и друге информације које одаберете да објавите на таквој платформи друштвених мрежа.

Информације које примамо користићемо само у сврхе описане у овом обавештењу о приватности или које су вам на неки други начин јасне у релевантним Услугама. Напомињемо да ми не контролишемо и да нисмо одговорни за друге употребе ваших личних информација од стране вашег независног добављача друштвених мрежа. Препоручујемо да прегледате њихово обавештење о приватности да бисте разумели како прикупљају, користе и деле ваше личне информације и како можете да подесите жељене поставке приватности на њиховим локацијама и апликацијама.

8 . КОЛИКО ДУГО ЧУВАМО ВАШЕ ИНФОРМАЦИЈЕ?

Укратко: Ваше информације чувамо онолико дуго колико је потребно да бисмо испунили сврхе наведене у овом обавештењу о приватности, осим ако закон другачије није прописан.

Ваше личне податке чуваћемо само онолико дуго колико је то неопходно у сврхе наведене у овом обавештењу о приватности, осим ако није потребан дужи период задржавања или дозвољен законом (као што су порез, рачуноводство или други законски захтеви). Никаква сврха у овом обавештењу неће захтевати да чувамо ваше личне податке дуже од временског периода у којем корисници имају налог код нас.

Када немамо текућу легитимну пословну потребу за обрадом ваших личних информација, или ћемо избрисати или анонизовати такве информације или, ако то није могуће (на пример, зато што су ваши лични подаци ускладиштени у архиви резервних копија), онда ћемо безбедно ускладиштити ваше личне податке и изоловати их од даље обраде док брисање не буде могуће.

9 . КАКО ДА САЧУВАМО ВАШЕ ИНФОРМАЦИЈЕ?

Укратко: Циљ нам је да заштитимо ваше личне информације путем система организационих и техничких безбедносних мера.

Спровели смо одговарајуће и разумне техничке и организационе безбедносне мере осмишљене да заштите безбедност свих личних информација које обрађујемо. Међутим , упркос нашим мерама заштите и напорима да обезбедимо ваше информације, ниједан електронски пренос преко интернета или технологије складиштења информација не може бити гарантовано 100% безбедан, тако да не можемо да обећамо или гарантујемо да хакери, сајберкриминалци или друга неовлашћена трећа лица неће моћи да победе нашу безбедност и неправилно прикупљају, приступају, краду или модификују ваше информације. Иако ћемо дати све од себе да заштитимо ваше личне податке, пренос личних информација у и из наших Услуга је на вашу одговорност. Услугама би требало да приступите само у безбедном окружењу.

10 . КОЈА СУ ВАША ПРАВА НА ПРИВАТНОСТ?

Укратко: У неким регионима, као што су Европски економски простор (ЕЕА), Велика Британија (Велика Британија) и Канада , имате права која вам омогућавају већи приступ и контролу над вашим личним информацијама. У сваком тренутку можете да прегледате, промените или прекинете налог.

У неким регионима (као што су ЕЕА, Велика Британија и Канада ), имате одређена права у складу са важећим законима о заштити података. Оне могу да укључују право (и) да захтевају приступ и добију копију ваших личних информација, (ии) да затраже поновно брисање или брисање; (иии ) да бисте ограничили обраду ваших личних података; и (ив) ако је применљиво, на преносивост података. У одређеним околностима, такође можете имати право да се успротивите обради ваших личних информација. Такав захтев можете да затражите тако што ћете нас контактирати користећи контакт податке наведене у одељку "КАКО МОЖЕТЕ ДА НАС КОНТАКТИРАТЕ У ВЕЗИ ОВОГ ОБАВЕШТЕЊА?".

Размотрићемо и поступити по сваком захтеву у складу са важећим законима о заштити података. Ако се налазите у ЕЕА или Великој Британији и верујете да незаконито обрађујемо ваше личне податке, такође имате право да се жалите свом ауторитету за заштиту података државе чланице или ауторитету за заштиту података Велике Британије.

Ако се налазите у Швајцарској, можете се обратити Савезном комесару за заштиту података и информације.

Повлачење ваше сагласности: Уколико се ослањамо на ваш пристанак за обраду ваших личних података, који могу бити изричити и/или подразумевајући пристанак у зависности од важећег закона, у сваком тренутку имате право да повучете свој пристанак. Свој пристанак можете повући у било ком тренутку тако што ћете нас контактирати користећи контакт податке наведене у одељку "КАКО МОЖЕТЕ ДА НАС КОНТАКТИРАТЕ У ВЕЗИ ОВОГ ОБАВЕШТЕЊА?".

Међутим , напомињемо да то неће утицати на законитост обраде пре повлачења нити ће, када важећи закон дозвољава, утицати на обраду ваших личних података спроведених у ослањању на законите основе обраде осим пристанка.

Одбијање сагласности за маркетиншке и промотивне комуникације: Претплату на нашу маркетиншку и промотивну комуникацију можете да откажете у било ком тренутку кликом на линк отказивања претплате у мејловима које шаљемо, или тако што ћете нас контактирати користећи детаље наведене у одељку "КАКО МОЖЕТЕ ДА НАС КОНТАКТИРАТЕ У ВЕЗИ ОВОГ ОБАВЕШТЕЊА?". Затим ћете бити уклоњени из маркетиншких спискова. Међутим , и даље можемо да комуницирамо са вама — на пример, да вам пошаљемо поруке везане за услугу које су неопходне за администрацију и коришћење налога, да одговоримо на захтеве за услугу или у друге не-маркетиншке сврхе.

Информације о налогу

Ако у било ком тренутку желите да прегледате или промените информације на налогу или да прекинете налог, можете да:

 • Пријавите се на поставке налога и ажурирајте свој кориснички налог.

По вашем захтеву за укидање налога, деактивираћемо или избрисати ваш налог и информације из наших активних база података. Међутим , можемо задржати неке информације у нашим досијеима да бисмо спречили превару, решили проблеме, помогли у било каквим истрагама, применили наше законске услове и/или се придржавали важећих законских захтева.

Колачићи и сличне технологије: Већина Wеб прегледача је подразумевано подешена да прихвата колачиће. Ако желите, обично можете одабрати да подесите прегледач да уклања колачиће и да одбија колачиће. Ако одаберете да уклоните колачиће или одбијете колачиће, то може утицати на одређене функције или услуге наших Услуга. Такође можете да одбијете сагласност за оглашавање засновано на интересовањима од стране оглашивача на нашим Услугама.

Ако имате питања или коментара о својим правима на приватност, можете нам послати е-поруку на {маадинлоww}.

11 . КОНТРОЛЕ ЗА ФУНКЦИЈЕ "НЕ ПРАТИ"

Већина Веб прегледача и неких мобилних оперативних система и мобилних апликација укључују функцију До-Нот-Трацк ( "ДНТ" ) или поставку коју можете да активирате да бисте сигнализирали да жељена приватност нема података о активностима прегледања на мрежи које се надгледају и прикупљају. У овој фази ниједан уједначени технолошки стандард за препознавање и имплементацију ДНТ сигнала није финализован. Као такви, тренутно не реагујемо на сигнале прегледача ДНТ или било који други механизам који аутоматски комуницира ваш избор да се не прати на мрежи. Ако се усвоји стандард за онлајн праћење који морамо следити у будућности, обавестићемо вас о тој пракси у измењеној верзији овог обавештења о приватности.

12 . ДА ЛИ СТАНОВНИЦИ КАЛИФОРНИЈЕ ИМАЈУ СПЕЦИФИЧНА ПРАВА НА ПРИВАТНОСТ?

Укратко: Да , ако сте становник Калифорније, добили сте одређена права у вези са приступом вашим личним подацима.

Цалифорниа Цивил Цоде Сецтион 1798.83, познат и као закон "Схине Тхе Лигхт", дозвољава нашим корисницима који су становници Калифорније да траже и добију од нас, једном годишње и бесплатно, информације о категоријама личних информација (ако их уопште има) које смо обелоданили трећим лицима у сврху директног маркетинга и имена и адресе свих трећих лица са којима смо делили личне податке у непосредној Уколико сте становник Калифорније и желите да поднесете такав захтев, молимо вас да нам поднесете захтев у писаној форми користећи доле наведене контакт информације.

Ако имате мање од 18 година, боравите у Калифорнији и имате регистрован налог код Услуга, имате право да затражите уклањање нежељених података које јавно објављујете на Услугама. Да бисте затражили уклањање таквих података, молимо вас да нас контактирате користећи доле наведене контакт информације и укључите е-адресу повезану са вашим налогом и изјаву коју налазите у Калифорнији. Уверићемо се да подаци нису јавно приказани на Услугама, али имајте на уму да подаци не могу бити у потпуности или свеобухватно уклоњени из свих наших система (нпр. резервне копије итд.).

ЦЦПА обавештење о приватности

Калифорнијски кодекс прописа дефинише "становника" као:

 • (1 ) сваки појединац који је у држави Калифорнији у другој осим привремене или транзитне сврхе и
 • (2 ) сваки појединац који је домициран у држави Калифорнији који је изван државе Калифорније у привремене или транзитне сврхе

Сва остала лица су дефинисана као "нерезидиоци".

Ако се ова дефиниција"становника" односи на вас, морамо се придржавати одређених права и обавеза у вези са вашим личним подацима.

Које категорије личних информација прикупљамо?

Прикупили смо следеће категорије личних информација у протеклих дванаест (12) месеци:

Категорија Примери Прикупљене
Идентификатори А.
Контакт подаци, као што су право име, псеудоним, поштанска адреса, број телефона или мобилног контакта, јединствени лични идентификатор, идентификатор на мрежи, адреса Интернет протокола, е-адреса и име налога

НЕ

Б . Категорије личних информација наведене у статуту Калифорнијске евиденције купаца
Име, контакт информације, образовање, запошљавање, историја запошљавања и финансијске информације

НЕ

Ц . Заштићене карактеристике класификације по калифорнијском или федералном закону
Пол и датум рођења

НЕ

Д . Комерцијалне информације
Информације о трансакцијама, историја куповине, финансијски детаљи и информације о плаћању

НЕ

Е . Биометријске информације
Отисци прстију и отисци гласа

НЕ

Ф . Интернет или друга слична мрежна активност
Историја прегледања, историја претраге, интернет Понаљање , податке о интересовању и интеракције са нашим и другим веб локацијама, апликацијама, системима и огласима

НЕ

Подаци о геолокацији Г.
Локација уређаја

НЕ

Х . Аудио, електронске, визуелне, топлотне, олфакторне или сличне информације
Слике и аудио, видео или снимци позива креирани у вези са нашим пословним активностима

НЕ

И . Стручне информације или информације везане за запошљавање
Детаљи пословног контакта у циљу да вам пружимо наше Услуге на пословном нивоу или радном месту, историји рада и професионалним квалификацијама уколико конкуришете за посао код нас

НЕ

Ј . Информације о образовању
Студентски записи и информације о директоријуму

НЕ

К . Закључке извучене из других личних информација
Закључке извучене из било које од горенаведених прикупљених личних информација да би се креирао профил или резиме о, на пример, жељеним опцијама и карактеристикама појединца

НЕ

Л . Осетљиве личне информације Информације о пријављивању на налог
ДА

Користићемо и задржати прикупљене личне информације по потреби да бисмо обезбедили Услуге или:

 • Категорија Л - Све док корисник има налог код нас

Информације о категорији Л могу се користити или открити добављачу услуга или извођачу радова у додатне, наведене сврхе. Имате право да ограничите употребу или откривање осетљивих личних информација.

Друге личне информације изван ових категорија можемо да прикупљамо и путем инстанци у којима комуницирате са нама лично, на мрежи или телефоном или поштом у контексту:

 • Примање помоћи путем наших канала корисничке подршке;
 • Учешће у анкетама клијената или конкурсима; И
 • Олакшавање у пружању наших Услуга и одговарање на ваше упите.

Како да користимо и делимо ваше личне информације?

Више информација о нашим праксама прикупљања и дељења података можете пронаћи у овом обавештењу о приватности.

Можете нас контактирати или упућивањем на детаље о контакту на дну овог документа.

Ако користите овлашћеног агента да бисте остварили своје право да одбијете сагласност, можемо одбио захтев ако овлашћени агент не достави доказ да су они овлашћени да делују у ваше име.

Да ли ће ваше информације бити подељене са неким другим?

Ваше личне податке можемо открити код наших пружалаца услуга у складу са писаним уговором између нас и сваког добављача услуга. Сваки добављач услуга је ентитет за профит који обрађује информације у наше име, пратећи исте строге обавезе заштите приватности које прописује ЦЦПА.

Ваше личне податке можемо да користимо у сопствене пословне сврхе, као што су предузимање интерних истраживања за технолошки развој и демонстрацију. Не сматра се да ово "продаје" ваше личне податке.

није обелоданио, продао или поделио личне податке трећим лицима у пословне или комерцијалне сврхе у претходних дванаест (12) месеци. убудуће неће продавати или делити личне информације које припадају посетиоцима Веб локација, корисницима и другим потрошачима.

Ваша права у односу на ваше личне податке

Право на захтев за брисање података — Захтев за брисање

Можете да затражите брисање личних информација. Ако затражите од нас да избришемо ваше личне податке, ми ћемо поштовати Ваш захтев и избрисати ваше личне податке, који подлежу одређеним изузецима предвиђеним законом, као што је (али не ограничавајући се на) вежбу другог потрошача његовог или њеног права на слободу говора, наше захтеве за усаглашавање који су резултат законске обавезе или било које обраде која може бити потребна за заштиту од незаконитих активности.

Право на информисање — Захтев да се зна

У зависности од околности, имате право да знате:

 • да ли прикупљамо и користимо ваше личне информације;
 • категорије личних информација које прикупљамо;
 • сврхе за које се користе прикупљене личне информације;
 • било да продајемо или делимо личне информације трећим лицима;
 • категорије личних информација које смо продавали, делили или откривали у пословне сврхе;
 • категорије трећих лица којима су лични подаци продати, дељени или обелодањени у пословне сврхе;
 • пословну или комерцијалну сврху прикупљања, продаје или дељења личних информација; И
 • одређене личне податке које смо прикупили о вама.

У складу са важећим законом, нисмо у обавези да пружимо или избришемо информације о потрошачима које су де-идентификоване као одговор на захтев потрошача или да поново идентификујемо појединачне податке ради провере захтева потрошача.

Право на недискриминацију ради вршења права на приватност потрошача

Нећемо вас дискриминисати ако остварите своја права на приватност.

Право на ограничавање употребе и откривање осетљивих личних информација

Ако предузеће прикупи нешто од следећег:

 • информације о социјалном осигурању, возачке дозволе, државне личне карте, бројеве пасоша
 • информације о пријављивању на налог
 • бројеви кредитних картица, информације о финансијском рачуну или акредитиви који омогућавају приступ таквим налозима
 • прецизна геолокација
 • расног или етничког порекла, верских или филозофских уверења, чланство у синдикату
 • садржај е-поште и текста, осим ако је предузеће намењени прималац комуникације
 • генетски подаци, биометријски подаци и здравствени подаци
 • подаци који се тичу сексуалне оријентације и сексуалног живота

имате право да усмерите то предузеће да бисте ограничили његово коришћење осетљивих личних информација на ту употребу која је неопходна за извршавање Услуга.

Када предузеће прими ваш захтев, више им није дозвољено да користе или откривају ваше осетљиве личне информације у друге сврхе, осим ако не обезбедите сагласност за коришћење или откривање осетљивих личних информација у додатне сврхе.

Напомињемо да осетљиве личне информације које се прикупљају или обрађују без сврхе закључивања карактеристика о потрошачу нису обухваћене овим правом, као ни јавно доступним информацијама.

Да бисте остварили своје право да ограничите употребу и откривање осетљивих личних информација, пошаљите е-поруку {маадинлоww} или посетите: {маадинлоww}.

Процес верификације

По пријему вашег захтева, мораћемо да проверимо ваш идентитет да бисмо утврдили да сте иста особа о којој имамо информације у нашем систему. Ови напори за верификацију захтевају од нас да вас замолимо да пружите информације како бисмо могли да их упоредимо са информацијама које сте нам претходно доставили. На пример, у зависности од врсте захтева који проследите, можемо вас замолити да нам доставите одређене информације како бисмо могли да упоредимо информације које сте добили са информацијама које већ имамо у досијеу или да вас контактирамо путем начина комуникације (нпр. телефона или е-поште) који сте нам претходно доставили. Такође можемо да користимо друге методе верификације како околности налажу.

Користићемо само личне информације наведене у вашем захтеву да бисмо проверили ваш идентитет или овлашћење да бисмо затражили захтев. У мери у којој је то могуће, избегаваћемо да захтевамо додатне информације од вас у сврху провере. Међутим , ако не можемо да потврдимо ваш идентитет из информација које смо већ одржали, можемо захтевати да пружите додатне информације у сврху провере вашег идентитета и у безбедносне сврхе или у сврхе спречавања преваре. Избрисаћемо тако додатно пружене информације чим завршимо са верификацијом.

Остала права на приватност

 • Можете да се успротивите обради личних информација.
 • Можете да затражите исправку личних података ако су нетачни или више нису релевантни или ако тражите да ограничите обраду информација.
 • Можете одредити овлашћеног агента за захтев у оквиру ЦЦПА у ваше име. Можемо одбио захтев овлашћеног агента који не подноси доказ да су они овлашћени да поступају у ваше име у складу са ЦЦПА.
 • Можете захтевати да одбијете сагласност за будућу продају или дељење личних информација трећим лицима. По добијању захтева за одбијање сагласности, поступаћемо по захтеву у најкраћем могућем року, али најкасније петнаест (15) дана од дана подношења захтева.

Да бисте остварили ова права, можете нас контактирати или упућивањем на контакт податке на дну овог документа. Ако имате притужбу на начин на који рукујемо вашим подацима, волели бисмо да вас чујемо.

13 . ДА ЛИ СТАНОВНИЦИ ВИРЏИНИЈЕ ИМАЈУ СПЕЦИФИЧНА ПРАВА НА ПРИВАТНОСТ?

Укратко: Да , ако сте становник Вирџиније, можда ћете имати одређена права у вези са приступом и коришћењем ваших личних информација.

Обавештење о приватности вирџиније ЦДПА

Према Закону о заштити података потрошача у Вирџинији (ЦДПА):

"Потрошач " подразумева физичко лице које је становник Комонвелта које делује само у појединачном или кућном контексту. Она не укључује физичко лице које делује у комерцијалном или запосленом контексту.

"Лични подаци" означавају све информације које су повезане или разумно повезане са идентификованим или идентификованим природним лимом. "Лични подаци" не укључују де-идентификоване податке или јавно доступне информације.

"Продаја личних података" подразумева размену личних података ради новчаног разматрања.

Ако се ова дефиниција "потрошач" односи на вас, морамо се придржавати одређених права и обавеза у вези са вашим личним подацима.

Информације које прикупљамо, користимо и откривамо о вама разликоваће се у зависности од начина на који комуницирате са Нашим Услугама и нашим Услугама. Да бисте сазнали више, посетите следеће везе:

Ваша права у односу на ваше личне податке

 • Право да будете информисани да ли обрађујемо ваше личне податке или не
 • Право на приступ вашим личним подацима
 • Право на исправљање нетачности у вашим личним подацима
 • Право на захтев за брисање ваших личних података
 • Право на прибављање копије личних података које сте претходно поделили са нама
 • Право да одбијете сагласност за обраду ваших личних података ако се користе за циљано оглашавање, продају личних података или профилисање у даљем доношењу одлука које производе правне или слично значајне ефекте ( "профилисање" )

није продао никакве личне податке трећим лицима у пословне или комерцијалне сврхе. убудуће неће продавати личне податке који припадају посетиоцима веб локација, корисницима и другим потрошачима.

Остварите своја права обезбеђена у оквиру ЦДПА Вирџиније

Више информација о нашим праксама прикупљања и дељења података можете пронаћи у овом обавештењу о приватности.

Можете нас контактирати путем е-поште у {маадинлоww} или посетом {маадинлоww} или упућивањем на детаље о контакту на дну овог документа.

Ако користите овлашћеног агента за остваривање својих права, можемо одбио захтев ако овлашћени агент не достави доказ да су они овлашћени да делују у ваше име.

Процес верификације

Можемо захтевати да пружите додатне информације разумно неопходне за верификацију захтева вас и вашег потрошача. Ако захтев проследите преко овлашћеног агента, можда ћемо морати да прикупимо додатне информације да бисмо проверили ваш идентитет пре обраде вашег захтева.

По пријему вашег захтева, одговорићемо без икаквог одлагања, али у свим случајевима, у року од четрдесет пет (45) дана од пријема. Период одзива може бити продужен једном за четрдесет пет (45) додатних дана када је то разумно неопходно. Обавестићемо вас о било каквом таквом продужењу у почетном периоду одзива од 45 дана, заједно са разлогом продужења.

Право на жалбу

Уколико одбијемо да предузмемо акцију у вези са вашим захтевом, обавестићемо вас о нашој одлуци и образложењу које стоји иза тога. Уколико желите да уложите жалбу на нашу одлуку, пошаљите нам е-маил на {маадинлоww}. У року од шездесет (60) дана од пријема жалбе, писмено ћемо вас обавестити о било којој предузетој радњи или не као одговор на жалбу, укључујући и писмено образложење о разлозима доношења одлука.

14 . ДА ЛИ АЖУРИРАМО ОВО ОБАВЕШТЕЊЕ?

Укратко: Да , ажурираћемо ово обавештење по потреби да бисмо остали у складу са релевантним законима.

Ово обавештење о приватности можемо да ажурирамо с времена на време. Ажурирана верзија ће бити назначена ажурираним датумом "Ревисед" и ажурирана верзија ће бити ефикасна чим буде доступна. Ако извршимо материјалне промене у овом обавештењу о приватности, можемо вас обавестити тако што ћемо објавити обавештење о таквим променама или директно вам послати обавештење. Охрабрујемо вас да често прегледате ово обавештење о приватности како бисте били информисани о томе како штитимо ваше информације.

15 . КАКО МОЖЕТЕ ДА НАС КОНТАКТИРАТЕ У ВЕЗИ ОВОГ ОБАВЕШТЕЊА?

Уколико имате питања или коментара у вези са овим обавештењем, можете нам послати е-маил на {маадинлоww} или нас контактирати путем поста на:

 • {огрнwее} {аадмидло}
 • {пхкооле}
 • {маадинлоww}

16 . КАКО МОЖЕТЕ ДА ПРЕГЛЕДАТЕ, АЖУРИРАТЕ ИЛИ ИЗБРИШЕТЕ ПОДАТКЕ КОЈЕ ПРИКУПЉАМО ОД ВАС?

На основу важећих закона ваше земље, можда ћете имати право да затражите приступ личним информацијама које прикупљамо од вас, промените те информације или их избришете. Да бисте затражили да прегледате, ажурирате или избришете личне информације, посетите: {маадинлоww}.